Автобусни екскурзии

Вашата оценка
ИСТАНБУЛ ОЧАРОВА
Маршрут:
София– Истанбул

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:Цена от: 219 лв.
Програма
ИСТОРИЯ И КРАСОТА МЕЖДУ ДВА КОНТИНЕНТА
Величествения Истанбул
05.09.19 – 08.09.19
Цена: 219 лв.

Програма:
1-ви ден: 05.09.19 - четвъртък
София - Пловдив – Истанбул – 590 км
Отпътуване от София в 6,00 часа от храм-паметник Ал.Невски по маршрут София-Свиленград-Истанбул. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле. Пристигане в Истанбул следобяд. Настаняване в хотел 3*.
Пожелание срещу допълнително заплащане Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български:
Посещение на площад Султанахмед. Разглеждане отвън на Джамията Султанахмед и Света София. Посещение на площад Хиподрума и свободно време за снимки. Преминаване през моста над Босфора в Азия посещение на панорамната площадка Бейлер Бейи свободно време за снимки. Връщане в хотела. Нощувка.

2-ри ден: 06.09.19 – петък
Истанбул
Закуска. Свободен ден в Истанбул или Туристическа програма по желание:
1. Посещение на българската църква "Св. Стефан" и панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата.
2. Посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец "Долмабахче" – бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия.
3. Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма.
4. Турска вечер в ресторант "Гар Газино".
Нощувка.

3-ти ден: 07.09.19 – събота - Истанбул
Закуска. Свободен ден в Истанбул или Туристическа програма по желание:
В 7.30 часа - полудневна екскурзия до Принцовите острови – архипелаг от 9 острова, разположени в Мраморно море. През византийския период островите са използвани за заточение на знатни поданици, свещеници, принцове и владетели. Посещение на най-големия остров от архипелага Буюк Ада. Свободно време с възможност за разходка с файтон или велосипед, посещение на гръцкия манастир "Св. Георги", джамията "Хамидие", нос Дил; при добри метеорологични условия възможност за плаж или пикник. Връщане в Истанбул късно следобед.
Вечерта посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за „най-големият“ басейн в Европа. Свободно време. Връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива.
Нощувка.

4-ти ден: 08.09.19 – неделя
Истанбул - Одрин – София – 590 км
Закуска. В 08.00 ч. отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на най-голямата джамия в Турция – “Селимие”. Посещение на борса за перилни препарати, баклава и локуми. Свободно време. Отпътуване за България.
Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с автобус за международни превози
• Три нощувки със закуски в хотел 3* в Лалели
• Пътни и магистрални такси
• Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 65 г.
• Водач от туристическата агенция

Цената не включва:
• Панорамна обиколка на Истанбул с преминаване в Азиатската част с местен екскурзовод – 15 евро
• разходка с корабче по Босфора – 17 eвро
• полудневна екскурзия до Принцовите острови – 20 евро
• Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро
• Вечерна екскурзия до МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 15 евро
• Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 22 евро (с включена входна такса и трансфер)
• куверт за местно атракционно заведение – Гар Газино– 28 eвро
• Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма – 55 евро

Доплащане:
медицинска застраховка за лица над 65 г.:
от 65 г. до 70 г. – 3 лв.
от 70 г. до 75 г. – 4 лв.
от 75 г. до 79 г. – 8 лв.
Лица над 79 г. не се застраховат!

ВАЖНО:
• Входните такси за музеите задължително са в турски лири!!

Необходими документи: международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични властиРЕЗЕРВАЦИИ И ЗАПИСВАНЕ
Резервации за екскурзиите на „Молина Травел” се извършват в офисът на фирмата или в бюрата на оторизираните от фирмата туристически агенции в цялата страна. Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните екскурзии или 50% от стойността на самолетните екскурзии и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва най-късно 15 дни преди началната дата на отпътуването.
АНУЛАЦИИ И РЕКЛАМАЦИИ
При отказ на клиента от пътуване, фирмата му възстановява стойността на пакета при следните удръжки:
• от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването-в размер на депозита;
• от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването-50% от общата стойност на пътуването;
• от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването- 80%; от общата стойност на пътуването
• под 14 календарни дни преди датата на пътуването- 100% от общата цена на организираното пътуване

“МОЛИНА ТРАВЕЛ” ЕООД е лицензиран български Туроператор с Удостоверение за регистрация Номер РКК-01-6124 от дата 07.07.2014 г. и притежава задължителна застраховка по чл.42 от ЗТ “Отговорност на туроператора” от „ ЗАД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ” със седалище гр. София, бул. „Княз Дондуков ” № 59, застрахователна полица № 13160192110000004/20.03.2019 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 08.05.2019 г., до 24.00 ч. на 07.05.2020г. с лимит на отговорност 50 000лв. Туроператорът има възможност да предложи на туристите сключването на застраховка "Отмяна на пътуване".

  • Настоящата оферта е писмена информация по закона за туризма, чл. 80. Информацията по-горе може да бъде променяна едностранно от Туроператора до сключване на договора за организирано туристическо пътуване, а след съгласно Закона за туризма.
Цени
Дата Двойна стая
13.09.2018 г. 318 лв.