Автобусни екскурзии

Вашата оценка 5 от 1 глас
Фестивал на лалето в Истанбул
Маршрут:
София– Истанбул

Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус


Цена от: 145 лв.
Програма
ИСТОРИЯ И КРАСОТА МЕЖДУ ДВА КОНТИНЕНТА
Фестивал на лалето в Истанбул
09.04.20 – 12.04.2020
23.04.20 - 26.04.2020
Цена: 145 лв.

1-ви ден: София – Истанбул
Отпътуване от София, храм-паметник Ал. Невски в 20.00ч. по маршрут: София - Пловдив-Свиленград-Истанбул. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден: Истанбул
Пристигане в Истанбул сутринта. Денят е посветен на космополитния град и ще започне с панорамна обиколка на града, срещу допълнително заплащане. Обиколката включва: посещение на Старата историческа част на Истанбул, където ще видим: Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън). Свободно време за снимки. Обиколката ще продължи с минаване покрай живописните квартали на града и пристигане до паркът Емиргян. Паркът засаден с хиляди лалета, които опиват феерия от цветове по време на „Фестивала на лалетата“. Свободно време за разходка, снимки и кафе с гледка към Босфора. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за кратка почивка.

След обяд по желания срещу допълнително заплащане посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.

Вечерта по желание срещу допълнително заплащане вечеря в ресторант с турска шоу-програма. Програмата включва: ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи, шоу програма с изпълнение на песни на всички езици. Нощувка.

3-ти ден: Истанбул
Закуска. В 08.00 ч. Пожелание срещу допълнително заплащане посещение на българската желязна църква Свети Стефан. Отпътуване за пристанището Еминоню и разходка с корабче по Босфора: ”новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др.

Свободно време за самостоятелна разходка из града. Възможност за посещение на Капалъ чарши и Египетски пазар.

Пожелание срещу допълнително заплащане отпътуване за квартал Бешикташ и посещение на двореца Долмабахче. Обиколката е с местен екскурзовод на български.

Вечерта пожелание срещу допълнително заплащане посещение на пеещите фонтани на Истанбул WATER GARDEN. Феерия от музика и цветове, която ще ви пренесе в един друг цвят. Ще можете да се насладите на водно шоу. Свободно време за вечеря и шопинг. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Истанбул – Перник
Закуска. В 08.00 ч. Отпътуване за България. По пътя кратък престой в Одрин за покупки и обяд.
Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.


Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
• Две нощувки със закуски в хотел 3* в Лалели, Истанбул;
• Пътни и магистрални такси
• Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 ненавършени години;
• Водач от туристическата агенция.

Офертата не включва:
• Mедицинска застраховка за лица на 65 - 70 ненавършени години - 3лв; за лица на 70 - 75 ненавършени години - 4лв; за лица на 75 - 79 ненавършени години - 8лв;
• Разходи от личен характер
• Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод и посещение на парка Емиргян – 15 евро
• Вечеря в традиционен турски ресторант – 29 евро
• Посещение на небостъргача Сапфир с включен входен билет за наблюдателната площадка и киното – 22 евро
• Посещение на българската желязна църква Свети Стефан и разходка с корабче по Босфора – 17 евро
• Посещение на пеещите фонтани WATER GARDEN – 10 евро
• Посещение на двореца Долмабахче с включен входен билет и екскурзовод на български – 25 евроВАЖНО:
• Входните такси за музеите задължително са в турски лири!!

Необходими документи: международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти
РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАПИСВАНЕ
Резервации за екскурзиите на „Молина Травел” се извършват в офисът на фирмата или в бюрата на оторизираните от фирмата туристически агенции в цялата страна. Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните екскурзии или 50% от стойността на самолетните екскурзии и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва най-късно 15 дни преди началната дата на отпътуването.
АНУЛАЦИИ И РЕКЛАМАЦИИ
При отказ на клиента от пътуване, фирмата му възстановява стойността на пакета при следните удръжки:
• от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването-в размер на депозита;
• от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването-50% от общата стойност на пътуването;
• от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването- 80%; от общата стойност на пътуването
• под 14 календарни дни преди датата на пътуването- 100% от общата цена на организираното пътуване

“МОЛИНА ТРАВЕЛ” ЕООД е лицензиран български Туроператор с Удостоверение за регистрация Номер РКК-01-6124 от дата 07.07.2014 г. и притежава задължителна застраховка по чл.42 от ЗТ “Отговорност на туроператора” от „ ЗАД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ” със седалище гр. София, бул. „Княз Дондуков ” № 59, застрахователна полица № 13160192110000004/20.03.2019 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 08.05.2019 г., до 24.00 ч. на 07.05.2020г. с лимит на отговорност 50 000лв. Туроператорът има възможност да предложи на туристите сключването на застраховка "Отмяна на пътуване".

  • Настоящата оферта е писмена информация по закона за туризма, чл. 80. Информацията по-горе може да бъде променяна едностранно от Туроператора до сключване на договора за организирано туристическо пътуване, а след съгласно Закона за туризма.