Happy Molina Days

Вашата оценка
Коледна приказка из Европа
Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Автобус


Цена от: 579 лв.
Програма
ЕДНА КОЛЕДНА ПРИКАЗКА

Елате с нас на пътешествие до старинния Кралски град Краков, с най-големия Главен Площад в Европа, място на богатия Коледен пазар.
Да се разходим в Будапеща, Нови Сад и Белград
Да опитаме сочните колбаски с много медена горчица и тъмно пиво; или Пироги, Бигос (традиционно полско зимно ястие, наподобяващо капама) и разбира се прословутата полска Zubrowka. Да си подарим Кехлибарено бижу, Лешникотрошачка или Бизонска кожа.

Дата на заминаване: 11.12.2021г.
6 дни / 5 нощувки
Цена: 579 лв

ПРОГРАМА:

1 ден: 11.12.21 - София – Будапеща
Сутринта отпътуване от София - МА "Сердика" бивш Трафик Маркет. Транзитно пътуване през Сърбия. Привечер пристигане в Будапеща - елегантна и интересна, с шумни булеварди, мостове, площади, окъпана в светлина столица на Дунава. Настаняване в хотел.
По желание организирано посещение на Бор Катакомба- много популярно автентично заведение, където ще опитаме деликатеси от Унгарската кухня: традиционния гулаш, запечени картофи и паприка, кус-кус по старинна рецепта, силно унгарско вино. Ще се насладим и на фолклорна програма. Нощувка.

2 ден: 12.12.21 – Будапеща - Краков
Закуска. Туристическа обиколка на Будапеща-духът на града напомня за края на 19 век, с коренно различните си Буда - хълмиста, зелена и гордо вдигнала глава от върха на Кралския Дворец, а Пеща е съвременният център, динамична, делнична, делова. С обиколката ще видите Площада на Героите, Хълма Гелерт, Кралският Дворец, Цитаделата, Рибарските кули, Парламента, Катедралата Св. Матияш, Моста Ержебет, Верижният мост Сечени, Операта, Националния Театър.
По желание – Разходка с Корабче по Дунава.
Свободно време за разходка. Поседнете на чаша кафе в някоя от разкошните стари сладкарници като „Ню Йорк“ или „Жербо“. Разходете се по оживената улица „Ваци“ и се насладете на Коледното настроение.
Около обяд продължаваме за Краков. Пътуване през малките градчета на Словакия и живописните Татри. Кратка спирка в най-известния курорт Банска Бистрица, за да се насладим на Снежната красота на боровите гори, белите писти и хотелите в алпийски стил.
Вечерта пристигане в Краков. Настаняване в Novotel Krakow Centrum. Свободно време. Нощувка.

3 ден: 13.12.21 – Краков - Величка
Закуска. Туристическа програма в Краков-разположен по бреговете на р.Висла. В края на Средновековието Краков е столица на най-голямата държава в Европа, простираща се от Балтийско до Черно море, от Адриатика до няколкостотин километрa западно от Москва. Богатства, слава и величие са създали един от най-красивите и най-добре запазени до днес Кралски градове на Европа.
Туристическа обиколка: Замъкът Вавел с величествената Катедрала и богати музейни колекции, Кралският път по ул. Гроцка, оживена, търговска, носеща пулса на града и величественото минало.
Главният площад с Мариячката Катедрала, Сукенница( поктития пазар), Старото Кметство. Ще продължим към Флорианската Врата и Укреплението Барбакан.
Следобед Ви предлагаме екскурзия до Величка, малко градче, сляло се с Краков, включен в листата на Световното наследство на Юнеско. Посещение на световно известните Солни мини, носели богатството на региона векове наред, заради Каменната сол- Бялото злато. Свободно време в Краков. Не пропускайте да се насладите на Светлинита на Коледния Пазар, да си вземете дървени играчки за елхата или изкусно изрисувани стъклени топки. Нощувка.

4 ден: 14.12.21 – Освиенцим и Калвария Зебжидовска
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Освиенцим, известен с немското си име Аушвиц, превърнат в Музеен комплекс, разкриващ едни от най-черните дни на историята. Следобед продължаваме до Калвария Зебживодска в превод името означава „Голгота“ и се нарежда сред известните Свети места за поклонение, наред с Фатима, Междугорие и Честоховна. Огромен Манастирски комплекс, старинни църкви и параклиси пазят реликви от векове.
Връщане в Краков. Свободно време. Разходка до стария Еврейски квартал- пъстър, оживен, с характерна атмосфера. Възможност за организирана вечеря. Нощувка.

5 ден: 15.12.21 – Краков - Нови Сад
Закуска. Отпътуване за Сърбия. Следобед пристигане в Нови Сад, столицата на Войводина - Град на музиката, на изкуствата, на забавленията, разположен по бреговете на Дунаав, носи репутацията на Културното сърце на Сърбия, Обявен е за Европейска столица на Културата за 2022г. Вибриращ град, среща на различни културни етноси, впечатляващ с красив и подреден пешеходен център, с много забележителности и най-добрата кухня в Сърбия. Разходка в Нови Сад, не пропускайте улица Дунавска с многото картини по стени и особено една, отразяваща поговорката „ Когато Котаракът е далеч, Мишките се забавляват“.
Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

6 ден: 16.12.21 – Нови Сад - Белград - София
Закуска. Отпътуване за Белград. Туристическа обиколка на Белград и свободно време за обяд и пазар.
Пристигане в София на МА "Сердика" бивш Трафик Маркет късно вечерта

Цената включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус за международен превоз
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща
• 3 нощувки със закуски в луксозния Novotel Krakow Centrum в Краков - https://novotel-krakow-centrum.h-rez.com/contact.htm
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Нови Сад
• екскурзоводско обслужване на български език по време на пътуването
• медицинска застраховка помощ при пътуване с покритие 10000 евро, с включено покритие за COVID 19


Цената не включва:
• Възможност за отпътуване от Враца, Мездра и Ботевград - 15 лв за двупосочен трансфер
• Входни такси за музеи, галерии, забележителности и туристически мероприятия;
• Разходи от личен характер
• Посещение на Замъка Вавел с Катедралата – 20 злоти или около 4,50 евро ( вход за Катедралата с аудио гид на руски)
• Екскурзия и посещение на Солните мини във Величка – 35 евро, деца 25 Е( с вкл.входна такса за мината и солната кула)
• Екскурзия до Калвария Зебжидовска и Освиенцим - 30 евро
• Входна таска за Музейния комплекс в Освиенцим ( 85 злоти, около 19 евро)
• Разходка по р.Дунав в Будапеща – 20 евро / с включена торта и шампанско/
• Вечеря на бюфет в хотел Novotel Krakow – 22 евро на вечер
• Организирана вечеря в Бор Катокомба – 30 евро, деца 20 евро
• Организирана вечеря в Краков – около 25 евро
• Настаняване в единична стая – доплащане – 190 лв
• Доплащане за застраховка на лица над 65 години – 10 лв за 6 дни