Happy Molina Days

Вашата оценка 4 от 1 глас
Фестивала на лалето в Истанбул 2023 с 2 нощувки
Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус


Цена от: 239 лв.
Програма
Ранни записвания! Ексурзия за Фестивала на лалето в Истанбул!

ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ДВА КОНТИНЕНТА!

КРАСОТАТА НА ИСТАНБУЛ - Денят и нощта се сливат за да се открие една прелестна гледка.....Европа и Азия подвластни на красотата на приказните лалета!!

Дати на заминаване в ден четвъртък: 06.04.2023г.; 13.04.2023; 20.04.2023; 27.04.2023
Дати на заминаване в ден събота: 08.04.2023;15.04.2023; 22.04.2023

Цена - 239 лв
Възможност за тръгване от Враца, Мездра, Ботевград

ПРОГРАМА:
1-ви ден:
София – Истанбул – около 600 км
Отпътуване от София - МА Сердика (Трафик маркет) в 18:00 ч; тръгването от Пловдив - ОМВ пред х-л Санкт Петербург е в 21:30 ч. Продължава се по маршрут Капитан Андреево - Истанбул. Нощен преход.

2-ри ден: Истанбул
Пристигане в Истанбул сутринта - бивша столица на три империи, прочут със своите великолепни забележителности. Настаняване в хотел (ако е възможно веднага. Ако няма свободни стаи в момента, настаняването е след 14:00 ч.)

Денят ще започне с Панорамна обиколка (срещу допълнително заплащане) с посещение на най-българското място в Истанбул, а именно кварталът Фенер и българската желязна църква Свети Стефан. Продължаваме с разходка в стария еврейски квартал Балат, запазил своето очарование със старата си архитектура и разноцветни сгради. Обиколката ще продължи към площад „Таксим“, определян като сърцето на съвременен Истанбул, продължаваме по пешеходната улица „Истиклял“. Улица Истиклял открай време е била любима на турските интелектуалци, а също така на италианците и французите, известна като Гран Рю де Пера, разходката продължава към кулата „Галат“, която е един от най-старите паметници на Истанбул. Кулата е издигната през 528г. височината ѝ достига 61 м.Кулата Галата днес е туристическа атракция. Горните 3 етажа се използват за ресторант, рецепция и кафе-бар. На последния етаж има тераса с неописуема гледка над Истанбул, до терасата на кулата може да се стигне по стълба със 143 стъпала или с асансьор.
Настаняване в хотела. Свободно време.
Посещение на парка Емирган. Паркът Емирган e много популярен, тъй като тук се провежда световно известен фестивал на лалетата. Лалето се е превърнало в един от символите на Турция. Отглеждано е масово, с десетки различни сортове. Това е цветето, по което Европа полудява и за малко не разорява някои видни кралски фамилии…
Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.3 ден: Истанбул
Закуска. В 08.00 часа започва дневната програма:
Екскурзия с корабче по „Босфора“ (срещу допълнително заплащане). – плаването продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата.
Посещение на султанския дворец „ Долмабахче сарай“(срещу допълнително заплащане) известен като Турския Версай. Строежът на двореца продължил от 1843 г. до 1856 г. Дворецът служил за официална резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за република, Мустафа Кемал Ататюрк го използвал при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938 г. след дълго боледуване.

Следобяд пожелание /срещу допълнително заплащане/ посещение на МОЛ Аква Флория и Истанбул Аквариум. В молът са намерили място множество магазини, които ще задоволят всеки вкус. В свободното време може да посетите Аквариума, в който могат да се видят над 15000 вида обитатели на флората и фауната, различни видове риби и акули.
На път за хотела посещение на кожена фабрика.

Вечерта пожелание срещу допълнително заплащане
Вечеря на панорамен кораб ресторант по Босфора./куверта включва: трансфер, вечеря, шоу програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/.
ИЛИ
Вечеря в ресторант с турска шоу програма – куверта включва: вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.

Нощувка.


4-ти ден:
Одрин – София
Закуска. Отпътуване за Одрин. Посещение на борсата за перилни препарати, локуми, баклави и др. Свободно време около 45 мин. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с автобус за международен превоз
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул
Посещение на парка Емирган
Посещение на перилната борса в град Одрин;
Пътни такси;
Медицинска застраховка на ЗК Лев Инс с покритие 5000€ за лица до 65 г.;
Водач от туристическата агенция;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходи от личен характер;
Такси за посещаваните обекти;
Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.

  • Допълнителни екскурзии: (осъществяват се при минимум 20 човека).
Панорамна обиколка на града с автобус - 15 евро
Екскурзия с корабче по Босфора - 20 евро
Посещение на Долмабахче сарай - 45 евро
Посещение на МОЛ Аква Флория – 10 евро – входната такса за аквариума се заплаща допълнително – 400 TL
Вечеря на панорамен кораб ресторант по Босфора - куверта включва: трансфер, вечеря, шоу програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 55 евро
Вечеря в ресторант с турска шоу програма – куверта включва: вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 30 евро
отпътуване от Враца, Мездра и Ботевград - 20 лв - двупосочно