Екскурзия Венеция - промоция

Вашата оценка 5 от 2 гласа
Златна есен в Италия
Продължителност:
5 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус


Цена от: 289 лв.
Програма
ЗЛАТНА ЕСЕН В ИТАЛИЯ
03.10.2018 – 07.10.2018
5 дни / 2 нощувки


ПРОГРАМА:

1 ден: 03.10.2018
Отпътуване от София – МА „Сердика“ бивш Трафик маркет в 20:00 часа / нощен преход / по маршрут: София-Белград-Загреб-Любляна-Лидо ди Йезоло.

2 ден: 04.10.2018
Пристигане в курорта Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за плаж, разходка и опознаване на района. Нощувка.

3 ден: 05.10.2018
Закуска. Свободно време или пожелание срещу допълнително заплащане: 15 евро
Екскурзия до Верона и Падуа. Денят започва с туристическа програма във Верона, наричана още „Градът на любовта”, заради едноименната шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета”, но също така известна и със своето вино „Бардолино”. Пешеходната разходка започва от Арена ди Верона – най-големия оперен театър на открито в Европа; продължаваме към къщата на Жулиета, от рода Капулети; гробницата на Жулиета. Пиаца дел Синьори: в центъра на площада се намира статуята на Данте Алигери, живял в изгнаничество във Верона продължение на 13 години. Разходката завършва на Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом /1301 г/, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона. Най-известните произведения са на Пизанело, Кривели, Мантеня, Веронезе и две платна с Богородица на Джовани Белини. Свободно време за обяд, разходки и шопинг. Отпътуване за Падуа: заобиколен отвсякъде от р. Брента, този град някога бил почти остров. Градът е известен като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Това е първият университет в Европа отворил врати за евреите, които изучавали тук предимно медицина. Могат да се разгледат по желание параклиса Скровени, построен като частна капела на сем. Скровени и изрисуван от Джото (достъпа до параклиса е ограничен); Базиликата Св. Антоний – една от най-посещаваните поклoнически църкви в света, посветена на францисканския монах Антоний, канонизиран за светец само година след смъртта му най-вече заради въздействащите му проповеди срещу лихварството; бронзовата статуя на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптoр Донатело; Прато дела Вале: най-големия площад от 18 век в Европа с площ от 90 000 кв.м. Площадът по-скоро прилича на парк, в превод името му означава „поляна в долината”; Ботаническата градина, създадена със заповед на Венецианското правителство през 1540 г., една от първите в Европа. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: 06.10.2018
Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване за Пунта Сабиони. Там взимаме градски транспорт, така нареченото "вапорето" и се отправяме към Венеция. Туристическа програма във Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата", картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи вниманието ви обекти: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... Базиликата “Сан Марко”: за пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като Златната църква. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големия воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярни сред които е мостът Риалто. Свободно време. Отпътуване за България.

5 ден: 07.10.2018
Около обяд пристигане в България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с комфортен туристически автобус, отговарящ на всички законови изисквания за превоз на пътници в чужбина
• Пътни и гранични такси
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лидо ди Йезоло
  • Целодневна екскурзия до Верона и Падуа
• Разглеждане на Венеция
• Водач от фирмата по време на пътуването
• Застраховка „Асистанс” – Помощ при пътуване със ЗАД „ Уника” на стойност 2000 евро


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: / ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

1. Корабче от и до Венеция – 25 евро - отиване и връщане, с включен чек поинт
2. Входни такси за посещаваните музеи
3. Вечери
4. Доплащане за единична стая – 70 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• Валиден задграничен паспорт или лична карта, с валидност 6 месеца от датата на прибиране
• За деца под 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница / попълва се по образец / + 4 копия
ЗАБЕЛЕЖКИ:
• Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса.
• Агенцията НЕ гарантира допълването на непълни групи.
• Агенцията НЕ носи отговорност за граждани НЕ допуснати от граничните власти
• Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
Ориентировъчни такси за посещаваните обекти по програмата:
Венеция:
• Разходка с лодка по Канале Гранде: 15 евро
• Комбиниран билет за Двореца на дожите, Музея Корер, Археологическия музей и Сансовиновата библиотека във Венеция: 19 евро възрастен
• Базиликата Сан Марко: вход свободен
• Музея на Базиликата Сан Марко: вход 5 евро
• Златния олтар в Базиликата Сан Марко: 2 евро
• Съкровищницата в Базиликата Сан Марко: 3 евро
• Камбанарията на Базиликата Сан Марко: 8 евро
Верона:
• Арена ди Верона - 10 EUR
• Къщата на Жулиета - 6 EUR

АНУЛАЦИИ И РЕКЛАМАЦИИ
При отказ на клиента от пътуване, фирмата му възстановява стойността на пакета при следните удръжки:
• от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването-в размер на депозита;
• от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването-50% от общата стойност на пътуването;
• от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването- 80%; от общата стойност на пътуването
• под 14 календарни дни преди датата на пътуването- 100% от общата цена на организираното пътуване

“МОЛИНА ТРАВЕЛ” ЕООД е лицензиран български Туроператор с Удостоверение за регистрация Номер РКК-01-6124 от дата 07.07.2014 г. ипритежава задължителна застраховка по чл.42 от ЗТ “Отговорност на туроператора” от „ ЗАД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ” със седалище гр. София, бул. „Княз Дондуков ” № 59, застрахователна полица № 13160182110000005/07.05.2018 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 08.05.2018 г., до 24.00 ч. на 07.05.2019г. с лимит на отговорност 125 000лв. Туроператорът има възможност да предложи на туристите сключването на застраховка "Отмяна на пътуване".

  • Настоящата оферта е писмена информация по закона за туризма, чл. 80. Информацията по-горе може да бъде променяна едностранно от Туроператора до сключване на договора за организирано туристическо пътуване, а след съгласно Закона за туризма.