Екскурзия до Дубровник, Будва и Котор

Вашата оценка 5 от 1 глас
ВЕЛИКОЛЕПИЕТО НА СТАРА ХЕРЦЕГОВИНА , ДУБРОВНИК , БУДВА И КОТОР
Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Автобус


Цена от: 320 лв.
Програма
ВЕЛИКОЛЕПИЕТО НА СТАРА ХЕРЦЕГОВИНА , ДУБРОВНИК , БУДВА И КОТОР!
ХЕРЦЕГОВИНА - ОМАЙНАТА ПРИРОДА НА ЗЕМЯТА ПОКРИТА С БЕЛИ КАМЪНИ И ОГРЯВАНА ОТ СРЕДИЗЕМНОМОРСКОТО СЛЪНЦЕ! Подарете си едно пътуване до неповторимото далматинско крайбрежие и топлият полъх на Адриатика!


Дата: 17.06.2020 - 21.06.2020 г.
Престой: 5 дни / 4 нощувки

РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 30.03.2020 г.
Цена: 310 лв

ЧАС И МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ :
06:00 ч - Площад Александър Невски от страната на ул. Оборище

1 ден. СОФИЯ – КАЛОТИНА – ЧАЧАК – ВИШЕГРАД – ТРЕБИНЕ
Отпътуване от София в 06.00 ч. от пл. “Ал. Невски ” по маршрут: София – Чачак – Вишеград – Требине. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Требине. Настаняване в хотел 3* в центъра на града. Нощувка.

2 ден. ТРЕБИНЕ
Закуска. Градът на слънцето, чинарите и лекият полъх на Адриатика.. Това е Требине! Един от последните оазиси на Стария континент, в който все още може да се избяга от забързаното темпо на цивилизацията и да се отдъхне сред омайна природа. Градът е наричан Малката Венеция. Причината за това се изградените десетина дървени моста върху трите ръкава на река Требишница. Факт е, че градът е бил един от малкото, които са се развивали на двата бряга на реката. В края на 19-ти век Требине започва да приема своя първи европейски облик. Днес се опитва да върне първообраза си. Посещение на Джамията "Осман паша" в Требине , построена през 1726, най-старата джамия в Херцеговина.
Посещение на Херцеговска Грачаница - сръбски манастир, чиято манастирска църква представлява копие от църквата в манастира Грачаница (днес Косово), чието дарение прави крал Стефан II Милутин. Манастирът е изграден през 2000 година, на хълма Църквина, над град Требине и е своеобразен поклон пред таланта на Йован Дучич, един от най-известните поети на Херцеговина.
Отпътуване за манастир Твърдош - манастирът, в който е бил монах сръбският православен светия и лечител Св. Васил Острожки Чудотворец, преди да отиде да служи в манастира Острог в Черна Гора. Възможност да се разходите в избите на манастира, където от манастирските насаждения се прави едно от най-хубавите вина в региона. Връщане в Требине. Пешеходна разходка в стария град. Свободно време. Нощувка.

3 ден. ТРЕБИНЕ - ДУБРОВНИК - ТРЕБИНЕ
Закуска. Отпътуване за Дубровник. Панорамна обиколка на града. Начало на пешеходната обиколка на старата част на Дубровник с местен екскурзовод на български език, включваща църквите „Свети Спас” и „Свети Влас” – светецът - закрилник на града, фонтана на Онуфрий, паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, Йезуитската църква „Свети Игнасиус”, внушителният Княжевски дворец. По желание изкачване на градските крепостни стени. Свободно време. По желание разходка с корабче до близкия остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина. Разглеждане на ботаническата градина на острова. Връщане вечерта в Требине. Нощувка.

4 ден. ТРЕБИНЕ – БУДВА – КОТОР - ТРЕБИНЕ
Закуска. Свободен ден или по желание (срещу допълнително заплащане) ексксурзия до Будва и Котор. Пристигане в Будва. Разходка в Стария град - средновековно селище, разположено на полуостров, обграден от крепостна стена от 15 век с отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от тесни улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни цивилизации./ има входна такса в размер на 5 евро към 01.11.2019г/. Свободно време. Отпътуване за Котор. Разглеждане на уникалните архитектурни и културни паметници от 12-14 век: катедралата „Свети Трифон” /1166 год./, църквите „Свети Лука” /1195 год./, „Света Ана”, „Свети Николай”, старинните родови къщи на аристократичните семейства. в Котор с характерните за периода от ХІІ до ХІV век стилове и удивително добре запазеното историческо наследство, което е под закрилата на Юнеско. / има входна такса в размер на 3 евро към 01.11.2017г./ Прекосяване на живописния Которски залив с ферибот. Връщане в Требине. Нощувка.

5 ден. ТРЕБИНЕ – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратка фотопауза при моста на Мехмед Паша Соколович във Вишеград. Пристигане в София около полунощ.


ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• Пешеходна обиколка на Дубровник с екскурзовод на български;
• Пешеходна разходка в Требине;
• Настаняване в хотел *** - 4 нощувки, 4 закуски;
• Медицинска застраховка с Асистанс

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• еднодневна екскурзия до Будва и Котор – 15 euro( при минимум 20 човека)
• пътни такси / заплащат се задължително/ 5 euro
• приблизителна входна такса за посещение на стария град Котор - 3 евро;
• приблизителна входна такса за посещение на стария град и крепостните стени на Будва - 5 евро;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти валидни към 01.12.2019:

Билет за корабче до остров Локрум -150HK ;
Крепостни стени - 150 HK;
Лифт - 130 HK;
Доминикански манастир - 50HK;