Happy Molina Days

Вашата оценка 5 от 1 глас
Вълшебството на Йонийските острови-Великден на о.Лефкада
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус


Цена от: 319 лв.
Програма
ВЪЛШЕБСТВОТО НА ЙОНИЙСКИТЕ ОСТРОВИ
Дата: 30.04.21-03.05.21
Великден на Лефкада!

ПРОГРАМА:

1-ви ден: 30.04.2021 /петък/ София-Лефкада – 700 км
Отпътуване от София в 06:00 ч. от София по маршрут София –Солун – Верия – Козани – Йоанина – Превеза - Лефкада. Пристигане в Лефкада следобяд. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка

2-ри ден: 01.05.2021 /събота/
Закуска. Свободен ден или по желание * Екскурзия – Круиз 7 Йонийски острова / целодневен с включен обяд /. Един незабравим ден, в който ще имате възможност да посетите най-забележителните Йонийски острови без да загубите възможност за плаж: Лефкада–ще поплувате на най-хубавия му плаж Порто Кацики, Кефалоня – най-големият от Йонийските острови; Итака островът на Одисей; Скорпиос, Спарти и Скорпиди – бившите вече острови на Онасис; Мадури и Меганиси. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на църква на острова за посрещане на най-светлия християнски празник - Великден! Христос Воскресе. Нощувка.

3-ти ден: 02.05.2021 /неделя/
Закуска. Свободен ден или пожелание срещу допълнително заплащане: Обиколка на остров Лефкада. Пешеходна разходка в град Лефкада: Централният площад, църквата „Св. Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата. Свободно време. Посещение на манастира "Панагия Фанеромени" - най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Посещение на плажа „Катизма“ - един от най-добрите острова.
Свободно време. Отпътуване за Лефкада. Връщане в хотела. Великденска вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4-ти ден: 03.05.2021 /понеделник/ Лефкада-София – 700 км
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с комфортен автобус по посочения маршрут
• Пътни и магистрални такси
• 3 нощувки със закуски в хотел 3* на о. Лефкада
• 2 обикновени вечери по меню /без включени напитки/
• 1 Празнична Великденска вечеря
• Медицинска застраховка с “Асистанс” и покритие от 10 000 евро / лица до 5 год. и над 65 г. имат доплащане/
• Водач през цялото пътуване и престой на място;


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Такса престой в Гърция (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5*
• Обиколна на о. Лефкада – 12 евро
• Круиз 7 Йонийски острова – 32 €, деца до 11.99 г. – 50% / с включени обяд + напитка на борда на кораба /;
• По желание може да сключите застраховка „Отмяна на пътуване“

  • PCR тест - възможност за съдействие в лаборатория Геномика.

За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място на представителя !!!

• Круиз 7 Йонийски / Гръцки острова. Сутринта трансфер с автобус до остров Лефкада, селището Нидри / едно от любимите места за почивка на Мария Калас /. Към 10:00 се взема кораб, който отплава към южната и западната части на о-ва. По пътя се виждат няколко прекрасни селища на Лефкада – Poros, Syvota, Vasiliki и др. От западната страна корабът спира в близост до един от прекрасните плажове на Лефкада – Porto Katsiki . Възможност за къпане и плаж. След това корабът се отправя към най-големия от Йонийските острови – Кефалоня и по – специално селището Fiscardo /единствено запазило се от голямото земетресение 1957 г./. Свободно време на о-ва.Круизът продължава към митичния остров Итака. Ще имате възможност за пла ж и къпане. Корабът се отправя обратно на север към бившите вече островите на Онасис, като по пътя се спира за снимки в пещерата Papanikolis на остров Meganisi. Следва възможност за плуване до най-големия от островите на Онасис – Scorpios. Пътят минава покрай другите два негови острова Sparti и Skorpidi, както и острова на великия гръцки поет Aristotelis Valouritis – о-в Madouri, който се намират съвсем близо до Нидри, където започва и завършва прекрасния круиз в Йонийско море. Трансфер до хотела.Препоръчват се удобни обувки, шапка, очила, бански костюм, слънцезащитни средства, хавлии и дрехи за преобличане.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• Лична карта или валиден задграничен паспорт, с валидност 6 месеца от датата на прибиране
• За деца под 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница / попълва се по образец / + 4 копия

ЗАБЕЛЕЖКИ:
• Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса.
• Агенцията НЕ гарантира допълването на непълни групи.
• Агенцията НЕ носи отговорност за граждани НЕ допуснати от граничните власти
• Няма специфични медицински и санитарни изисквания.


АНУЛАЦИИ И РЕКЛАМАЦИИ
При отказ на клиента от пътуване, фирмата му възстановява стойността на пакета при следните удръжки:
• от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването-в размер на депозита;
• от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването-50% от общата стойност на пътуването;
• от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването- 80%; от общата стойност на пътуването
• под 14 календарни дни преди датата на пътуването- 100% от общата цена на организираното пътуване


“МОЛИНА ТРАВЕЛ” ЕООД е лицензиран български Туроператор с Удостоверение за регистрация Номер РКК-01-6124 от дата 07.07.2014 г. и притежава задължителна застраховка по чл.42 от ЗТ “Отговорност на туроператора” от „ ЗАД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ” със седалище гр. София, бул. „Княз Дондуков ” № 59, застрахователна полица № 13160202110000003/07.05.2020 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 08.05.2020 г., до 24.00 ч. на 07.05.2021г. с лимит на отговорност 75 000лв. Туроператорът има възможност да предложи на туристите сключването на застраховка "Отмяна на пътуване".
• Настоящата оферта е писмена информация по закона за туризма, чл. 80. Информацията по-горе може да бъде променяна едностранно от Туроператора до сключване на договора за организирано туристическо пътуване, а след съгласно Закона за туризма.