Happy Molina Days

Вашата оценка 5 от 1 глас
Есен в Истанбул
Маршрут:
София-Истанбул

Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус


Цена от: 145 лв.
Програма
ИСТОРИЯ И КРАСОТА МЕЖДУ ДВА КОНТИНЕНТА

12.11.2020 – 15.11.2020

Цена: 145 лв.

1-ви ден: София – Истанбул
Отпътуване от София, храм-паметник Ал. Невски в 20.00ч. по маршрут: София - Пловдив-Свиленград-Истанбул. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден: Истанбул
Пристигане в Истанбул сутринта. Денят е посветен на космополитния град и ще започне с панорамна обиколка на града, срещу допълнително заплащане. Обиколката включва: посещение на Старата историческа част на Истанбул, където ще видим: Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън). Свободно време за снимки.
Следващата ни спирка е на един от хълмовете на Истанбул - Буюк Чамлъджа, откъдето ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки, както към европейския бряг, така и към азиатските райони на космополитния град, с възможност да се насладите на ароматното турско кафе, чай или да се докоснете до кухнята на ориента, като опитате известното турско гьозлеме. Посещение на най-голямата джамия в Турция - джамията Чамлъджа, намираща се на хълма Чамлъджа. Религиозният храм, построен в османско-селджушки стил, има капацитет да побере 63 000 души. Джамията е с 6 минарета и може да се види от всяко място в Истанбул. Основният купол на джамията е с височина 72 метра. На вътрешните му стени са изписани шестнадесет имена на Аллах, символизиращи броя на държавите, създадени от турците през цялата им история. Комплексът на джамията включва също музей на турско ислямско изкуство, художествена галерия, библиотека, конферентна зала за 1000 души, 8 творчески ателиета и покрит паркинг с капацитет 3500 коли. площта на самата джамия е 15 000 кв. метра.
Настаняване в хотел 3*. Свободно време за кратка почивка.

След обяд по желания срещу допълнително заплащане посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.

Вечерта по желание срещу допълнително заплащане вечеря в ресторант с турска шоу-програма. Програмата включва: ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи, шоу програма с изпълнение на песни на всички езици. Нощувка.

3-ти ден: Истанбул
Закуска. В 08.00 ч. Пожелание срещу допълнително заплащане посещение на българската желязна църква Свети Стефан. Отпътуване за пристанището Еминоню и разходка с корабче по Босфора: ”новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др.

Свободно време за самостоятелна разходка из града. Възможност за посещение на Капалъ чарши и Египетски пазар.

Пожелание срещу допълнително заплащане отпътуване за квартал Бешикташ и посещение на двореца Долмабахче. Обиколката е с местен екскурзовод на български.

Вечерта пожелание срещу допълнително заплащане посещение на пеещите фонтани на Истанбул WATER GARDEN. Феерия от музика и цветове, която ще ви пренесе в един друг цвят. Ще можете да се насладите на водно шоу. Свободно време за вечеря и шопинг. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Истанбул – София
Закуска. В 08.00 ч. Отпътуване за България. По пътя кратък престой в Одрин за покупки и обяд.
Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.


Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
• Две нощувки със закуски в хотел 3* в Лалели, Истанбул;
• Пътни и магистрални такси
• Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 ненавършени години;
• Водач от туристическата агенция.

Офертата не включва:
• Mедицинска застраховка за лица на 65 - 70 ненавършени години - 3лв; за лица на 70 - 75 ненавършени години - 4лв; за лица на 75 - 79 ненавършени години - 8лв;
• Разходи от личен характер
• Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод и посещенение на джамията Чамладжа – 15 евро
• Вечеря в традиционен турски ресторант – 29 евро
• Посещение на небостъргача Сапфир с включен входен билет за наблюдателната площадка и киното – 22 евро
• Посещение на българската желязна църква Свети Стефан и разходка с корабче по Босфора – 17 евро
• Посещение на пеещите фонтани WATER GARDEN – 10 евро
• Посещение на двореца Долмабахче с включен входен билет и екскурзовод на български – 25 евроВАЖНО:
• Входните такси за музеите задължително са в турски лири!!

Необходими документи: международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти