Happy Molina Days

Вашата оценка
Фестивал на лалето в Истанбул 2023 - 3 нощувки
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус


Цена от: 305 лв.
Програма
ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ 2023

Дати на заминаване: всеки четвъртък
06.04.2023; 09.04.2023 - потвърдено пътуване
13.04.2023 - потвърдено пътуване
20.04.2023; 27.04.2023
Цена: 305 лв

Възможност за тръгване от Враца, Мездра, Ботевград

ПРОГРАМА:

1 ден: четвъртък
Рано сутринта отпътуване от София, по маршрут - Пазарджик-Пловдив-Хасково-Кап.Андреево-Истанбул. Пристигане в Истанбул и посещение на парка Емирган. Паркът Емирган e много популярен, тъй като тук се провежда световно известен фестивал на лалетата. Лалето се е превърнало в един от символите на Турция. Отглеждано е масово, с десетки различни сортове. Това е цветето, по което Европа полудява и за малко не разорява някои видни кралски фамилии…
Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден: петък
Закуска. Панорамна обиколка (срещу допълнително заплащане) с посещение на най-българското място в Истанбул, а именно кварталът Фенер и българската желязна църква Свети Стефан. Продължаваме с разходка в стария еврейски квартал Балат, запазил своето очарование със старата си архитектура и разноцветни сгради. Обиколката ще продължи към площад „Таксим“, определян като сърцето на съвременен Истанбул, продължаваме по пешеходната улица „Истиклял“. Улица Истиклял открай време е била любима на турските интелектуалци, а също така на италианците и французите, известна като Гран Рю де Пера, разходката продължава към кулата „Галат“, която е един от най-старите паметници на Истанбул. Кулата е издигната през 528г. височината ѝ достига 61 м.Кулата Галата днес е туристическа атракция. Горните 3 етажа се използват за ресторант, рецепция и кафе-бар. На последния етаж има тераса с неописуема гледка над Истанбул, до терасата на кулата може да се стигне по стълба със 143 стъпала или с асансьор.
Връщане в хотела.
Свободно време за посещение на Капалъ чарши и Египетския пазар.

Вечерта по желание /срещу допълнително заплащане/ "Нощен Истанбул". В тази програма сме избрали да ви покажем един различен Истанбул с неговото нощно лице. Ще отпътуваме към Златния рог, където на моста Галата ще имаме фото пауза. Пред нас ще бъде новата европейска част на града, а зад нас старата. Ще видим светлините на континента Азия и неговите най-големи забележителности. Следва посещение на най-новата атракция на Истанбул, а именно Галата порт. Новото пристанище станало притегателно място за всички гости. Пред нас ще се види първият въжен мост над Босфора, познат от турските сериали, историческия полуостров на града и разбира се азиатския бряг. Следващата ни точка ще бъде именно на азиатска територия. Ще преминем по първия въжен мост над Босфора и ще се отправим към хълма Чамлъджа, където се намира най-голямата и най-новата джамия в Турция. Тя впечатлява със своите 6 минарета, големина, архителтура и история. Свободно време за снимки. Връщане в хотела. Нощувка.


3 ден: събота
Закуска. Екскурзия с корабче по „Босфора“ (срещу допълнително заплащане). – плаването продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата.

Посещение на султанския дворец „ Долмабахче сарай“(срещу допълнително заплащане) известен като Турския Версай. Строежът на двореца продължил от 1843 г. до 1856 г. Дворецът служил за официална резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за република, Мустафа Кемал Ататюрк го използвал при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938 г. след дълго боледуване.

Следобяд по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на МОЛ Аква Флория и Истанбул Аквариум. В молът са намерили място множество магазини, които ще задоволят всеки вкус. В свободното време може да посетите Аквариума, в който могат да се видят над 15000 вида обитатели на флората и фауната, различни видове риби и акули.
На път за хотела посещение на кожена фабрика.
Нощувка.

Вечерта пожелание срещу допълнително заплащане
Вечеря на панорамен кораб ресторант по Босфора./куверта включва: трансфер, вечеря, шоу програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/.
ИЛИ
Вечеря в ресторант с турска шоу програма – куверта включва: вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.
Нощувка.

4 ден: неделя
Закуска. Отпътуване за Одрин. Посещение на борсата за перилни препарати, локуми, баклави и др. Свободно време около 45 мин. Пристигане вечерта.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с автобус за международен превоз
3 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул
Посещение на парка Емирган
Посещение на град Одрин;
Пътни такси;
Медицинска застраховка на ЗК Лев Инс с покритие 5000€ за лица до 65 г.;
Водач от туристическата агенция;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходи от личен характер;
Такси за посещаваните обекти;
Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Отпътуване от Враца, Мездра и Ботевград - 20 лв / двупосочно/

  • Допълнителни екскурзии: (осъществяват се при минимум 20 човека).
Панорамна обиколка на града с автобус - 15 евро
Екскурзия "Нощен Истанбул" - 15 евро
Екскурзия с корабче по Босфора - 20 евро
Посещение на Долмабахче сарай - 45 евро
Посещение на МОЛ Аква Флория – 10 евро – входната такса за аквариума се заплаща допълнително – 400 TL
Вечеря на панорамен кораб ресторант по Босфора - куверта включва: трансфер, вечеря, шоу програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 55 евро

Вечеря в ресторант с турска шоу програма – куверта включва: вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 30 евро