Happy Molina Days

Вашата оценка
Златна есен в Истанбул - 3 нощувки
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус


Цена от: 245 лв.
Програма
ЕЛАТЕ С НАС В ГРАДА НА ДВА КОНТИНЕНТА
Дати на заминаване: 06.10.22; 13.10.22; 20.10.22; 27.10.22; 03.11.22
Цена: 245 лв

ПРОГРАМА
Ден 1
В 05:00 ч. от Автогара Сердика от София от Автогара Сердика в 06:00 ч. по маршрут Пазарджик-Пловдив-Хасково-Кап.Андреево-Истанбул. Следобяд пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел. Пешеходна обиколка на историческата част на Истанбул с местен екскурзовод: Хиподрумът; Синята джамия (отвън); Йеребатан, колоната „Чемберлиташ“ , Капалъ чаршия. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Панорамна обиколка (срещу допълнително заплащане) с посещение на най-голямата джамия в Турция - джамията Чамлъджа, в азиатската част. Тя се намира на хълм Чамлъджа и е построена в османско-селджушки стил. Площта и се разпростира на 15 000 кв.м. и включва: музей на турско ислямско изкуство, художествена галерия, библиотека, конферентна зала за 1000 души, 8 творчески ателиета. Посещение на радиотелевизионната кула Чамлъджа-най високата структура в Истанбул с височина 369 метра , намираща се на 587 метра над морското равнище. В кулата има огледални тераси, откъдето се открива прекрасен изглед над Истанбул, Босфора и дори Принцовите острови. Продължаваме с посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“ и разходка в стария еврейски квартал Балат, запазил своето очарование със старата си архитектура и разноцветни сгради. Връщане в хотела. Следобяд посещение на „Мега Аутлет Венеция“, проектиран във Венециански стил. Свободно време за пазар, разходка с гондола по „Венецианките каналите“ и посещение на „площад Сан Марко“ за хапване, чаша чай или кафе. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Екскурзия с корабче по „Босфора“ (срещу допълнително заплащане). – плаването продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. Посещение на султанския дворец „ Долмабахче сарай“(срещу допълнително заплащане) известен като Турския Версай. Строежът на двореца продължил от 1843 г. до 1856 г. Дворецът служил за официална резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за република, Мустафа Кемал Ататюрк го използвал при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938 г. след дълго боледуване. Свободно време за шопинг на Египетския пазар – царството на подправките.
Връщане в хотела. Връщане в хотела. Вечерта (срещу допълнително заплащане) Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма. Нощувка.

Ден 4
Закуска.В 8.00 часа отпътуване за Одрин. Посещение на на складовата борса в Одрин. Свободно време за пазар. Свободно време в центъра на Одрин с възмжност за посещение на джамията „ Селимие“- построена на хълм в центъра на града от прочутият турски архитект Мимар Синан в класически османски стил и по нареждане на султан Селим II (1569-1575г). След обяд отпътуване за България. Вечерта късно пристигане в София.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 Транспорт с автобус 4*;
 3 нощувки със закуски в хотел 3*;
 Пешеходна обиколка на старата част на Истанбул с местен екскурзовод;
 Посещение на град Одрин;
 Пътни такси;
 Медицинска застраховка на ЗК Лев Инс с покритие 5000€ за лица до 70 г.; за лица над 70 има доплащане;
 Водач от туристическата агенция;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 Такси за посещаваните обекти;
 Допълнителни екскурзии;
 Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания;
 Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 г.

Допълнителни екскурзии: (осъществяват се при минимум 20 човека)
Панорамна обиколка на града с автобус-15 евро
Екскурзия с корабче по „Босфора“- 20 евро
Посещение на Долмабахче сарай- 35 евро
Турска вечер на панорамен кораб- трансфер от хотела, традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 55 евро
Турска вечер в “GAR MUSIC HALL” - традиционни турски мезета, сезонна салата, основно ястие - риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 35 евро
Трансфер до МОЛ Венеция – 10 евро